• Trimite dedicatia ta prin email la contact@radioromanian.net si aceasta va fi publicată timp de 10 zile gratuit!

INNA in mijlocul unui scandal fara precedent!

inna 2345
18-10-2014 Stiri

INNA va fi chemata la tribunal in procesul pe care Robert Ramirez Carrasco i l-a intentat. Cantaretul ii solicita vedetei din Romania despagubiri substantiale de 227.000 de euro si sustine ca plagiatul l-a facut sa piarda contracte importante si chiar sa intre in depresie.

Ramirez a sesizat si Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, iar avocatii care il reprezinta pe artist au cerut o analiza a piesei Club Rocker pentru a stabili daca aceasta are elemente similare cu melodia lui Carrasco.
Compozitorii Horia Moculescu si Ionel Tudor au facut parte din comisia profesionala alcatuita la nivelul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturile de Autor (UCMR – ADA), care a analizat acest caz, la solicitarea unei case de avocatura din Romania care il reprezinta pe Ramirez!
Ionel Tudor a spus ca intre piesa „Club Rocker” (interpretata de Inna si compusa de Sebastian Barac, Radu Bolfea si Marcel Botezan) si piesa „A minute of life”, a artistului spaniol, exista foarte multe asemanari. „Noi nu putem sa dam verdicte pentru ca nu suntem tribunal. Am ascultat piesele si am gasit asemanari foarte multe. Spaniolii au reusit sa faca o schita armonico-melodica foarte documentata si au trimis la noi aceasta schita foarte la obiect”, a declarat Ionel Tudor.
La randul sau, Horia Moculescu a spus ca sesizarea a fost analizata de comisie saptamana trecuta. „Noi ne-am aflat in fata unui dosar al unei case de avocatura si am confirmat analiza societatii compozitorilor din Spania”, a spus Horia Moculescu.
Si Horia Moculescu a spus ca exista elemente asemanatoare intre cele doua piese.

Potrivit documentelor originale de la dosar, traduse in limba romana de un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, spaniolul considera ca piesa “Club Rocker” compusa de cei trei parati si Interpretata de Inna, a fost plagiata dupa creatia sa muzicala, piesa “A minute of life”. Robert Ramirez Carrascco sustine ca si-a inregistrat compozitia pe 8 iulie 2010, la “Sociedad General de Autores y Editores”, organismul care gestioneaza drepturile de autor in Spania, in timp ce piesa “furata” a fost inregistrata de baietii de la “Play & Win” peste mai bine de un an, la 22 septembrie 2011, in Romania, la UCMR-ADA.

“Interpreta romana Inna si compozitorii acesteia, paratii…au furat practic elementele cele mai importante din nota melodica a piesei originale “A minute of life” si le-au transpus efectiv in melodia ce sustin ca le apartine, prezentand-o drept o creatie personala, fapt ce ii face vinovati de plagiat” afirma spaniolul in cererea de chemare in judecata.


Vodafone
Comentarii
Menu Title